Evolution – Pavel Víšek (Časopis Stereo & Video)

Posluchače si omotají kolem prstu po poslechu několika prvních nahrávek, u nichž zaujmou transparentním zvukem napříč celým přenášeným pásmem, prokreslením středního pásma, hloubkou prostoru i neomylnou lokalizací jednotlivých nástrojů.
Z audiofilské nirvány jinak dokáže tu a tam vytrhnout pouze nevhodně vybraná nahrávka s nižší technickou kvalitou, k níž bývají běžné reprosoustavy milosrdnější.

Recenze reprosoustav Evolution

Na první poslech soustavy Evolution uchvátí prokreslením pásma středních kmitočtů a čistými otevřenými výškami, vyrovnaným zvukem i vynikajícím podáním prostoru s přesnou lokalizací nástrojů, kterou ani v highendu většinou neslýcháme. Proč? V jednoduchosti je síla, a protože se konstrukce blíží bodovému zdroji zvuku, neřeší jakýkoli posun fáze signálu, ať už ze strany vychýlené akustické osy více měničů nebo součástek elektrické výhybky. Basy jsou pevné a jisté, byť do nejhlubší subkontra oktávy už nezasahují. Množství informací o každé nahrávce překvapí, ale projev zůstává muzikální. S užší směrovostí je však důležité dbát na správné umístění soustav vůči poslechovému místu, případně si vypomoci instalací přídavných „dopředných horen“ Oris500, ale při vyšších hlasitostech působí nejpřesvědčivěji soustavy samotné. Zachovávají si nadhled i nad hodně členitými nahrávkami, u kterých nerozhoduje hudební žánr, nýbrž jejich kvalita. Žádné přikrášlování reprodukovaného zvuku se totiž nekoná.

Kompletní recenze je k přečtení zde.

 

Přihlaste se

Odběr novinek

Dáme vám vědět o naší účasti na výstavách, o nových recenzích a produktech, o nových místech, kde si můžete reprosoustavy poslechnout, nebo o nových příspěvcích na našem blogu. Nebudeme vám posílat spam.