Evolution – František Kraut (Hifivoice)

Do nahrávky je úžasný vhled – přesně víte, kde se který hudebník nachází, nástroje mají reálnou velikost a hlavně velmi přesné prostorové zakotvení, včetně například dozvuku činelu realisticky dokreslující celou nahrávací místnost. Že má hudba prostě šťávu si uvědomíte například při poslechu sólového klavíru – zde jsem takovou znělost při poslechu reprodukce ještě dosud nezaznamenal. Dlouho jsem zvažoval, zda vyřknu následující tvrzení: Jde o „best-buy“ desetiletí! 

Recenze reprosoustav Evolution

Když jsem letmo procházel letošní výstavu Audio Video Show Praha, narazil jsem na pokojík, kde byly prezentovány reprosoustavy Evolution firmy RDacoustic a nějak podvědomě jsem tuto expozici zvukově vyhodnotil jako nejlepší zvuk výstavy. Po několika rozhovorech s příznivci hifi jsem zjistil, že můj názor nebyl ojedinělý. Začal jsem tedy pátrat o co se vlastně jedná. Pojednou jsem si uvědomil, že i na mnichovských výstavách High End mě rovněž pravidelně zaujaly expozice již zavedené německé firmy Voxativ, stavící na stejném principu jako dnes testované soustavy Evolution, ovšem s cenovkou na pokraji 90 000 Euro, což soustavy přenášelo do kategorie pouhých snů.

Přečtěte si kompletní recenzi zde.

Přihlaste se

Odběr novinek

Dáme vám vědět o naší účasti na výstavách, o nových recenzích a produktech, o nových místech, kde si můžete reprosoustavy poslechnout, nebo o nových příspěvcích na našem blogu. Nebudeme vám posílat spam.