Evolution – Stuart Smith (Hifi Pig Magazine)

Čím déle poslouchám tuto nahrávku, tím více jsem okouzlen schopností reprosoustav Evolution zanechat v člověku pocit, že poslouchá reálné hudebníky v reálném prostoru před sebou… vokál je zde skutečně ohromující! Kytarové sólo z Smoke On The Water od Deep Purple, nebo detaily v Day By Day od Induologue jsou předkládány nejrealističtěji a nejlépe jak jsem kdy slyšel na jakýchkoli reprosoustavách napříč všemi cenovými kategoriemi.

Recenze reprosoustav Evolution

RDacoustic sídlí v České republice a poprvé jsme na ně narazili na výstavě High End v Mnichově, kde byly jejich reprosoustavy Evolution v sestavě se zesilovači KR Audio a gramofonem 440 Audio … všechny české značky. Reprososuatavy Evolution jsou hornové konstrukce, využívajícé pouze jeden velmi citlivý širokopásmový měnič.

Reprosoustavy Evolution jsou impozantní, vysoké 180 cm, váží 75 kg kus a jsou dodávány v různých povrchových úpravách z pravého dřeva, potažené umělou kůží; opět si zákazník může vybrat barvu. Reprosoustavy Evolution jsou osazeny pouze jedním reproduktorem bez výhybky, a můžete si vybrat mezi měniči Voxativ, Lowther, Enviee a několika dalšími 8 ” reproduktory. Náš testovací pár přišel s měniči Voxativ a předním hornem Oris 500, který je navržen tak, aby od frekvence nad 500 Hz zvýšil citlivost o 3dB. Kupodivu terminály reprosoustav jsou vyvedeny na boční straně poblíž měniče, a když jsem se na to ptal, bylo mi řečeno, že je to z důvodu co nejkratší délky signálové cesty. Opět si zákazník může zvolit, jestli chce terminály umístit na zadní straně.  Provedení a povrchová úprava jsou krásné i navzdory své velikosti.

Pokud posloucháte hlavně jazz nebo klasickou hudbu malého, měli byste tyto reproduktory vážně zvážit. Jsou ohromující množstvím detailů a vhledem do nahrávky. Vokály jsou organické, přirozené, věrohodné a realistické.

Recenze reprosoustav Evolution v anglickém originále je k přečtení zde.

Přihlaste se

Odběr novinek

Dáme vám vědět o naší účasti na výstavách, o nových recenzích a produktech, o nových místech, kde si můžete reprosoustavy poslechnout, nebo o nových příspěvcích na našem blogu. Nebudeme vám posílat spam.