Euphoria – Brindzsik Józsev (Sound & Vision)

„[kontruktéři] vytvořili dobře postavené reprosoustavy s velmi otevřeným přednesem. Jejich největší předností je znázornění prostoru. Dynamika je skvělá a zvuk je správně vyvážený.“
„Prvním dojmem je přesné vykreslení prostoru, hluboké a široké zobrazení soundstage a velké množství detailů. Neslyšíte reproduktory, slyšíte klavír, (…) [který je] přesně ukotvený v prostoru.“
„Poslech je trojrozměrný. Pozice jednotlivých členů malé barokní kapely v prostoru byly přesně určitelné. (…) cimbál v zadní části stage, který je obvykle mírně nejasný, byl zobrazen zřetelně.“
„(…) zjistili jsme, jak realisticky jsou Euphorie schopny reprodukovat hru na kytaru. Reprosoustavy jsou při své rychlosti schopny odhalit i ty nejmenší detaily.“

Recenze reprosoustav Euphoria

RDacoustic je mladý český výrobce špičkových reproduktorů a akustického příslušenství. Jejich produkty jsou vyráběny převážně ručně, na zakázku. Euphoria jsou reprosoustavy osazené širokopásmovým měničem a 15″ basovým reproduktorem, kde dělící kmitočet je posazen velmi nízko. Nezasahuje tak do prostorové lokalizaze nástrojů v oblasti středů.

Stavitelé dali všechno na jeden list, postavili svůj systém na otevřenosti a citlivosti jediného dobře sestaveného reproduktoru – a udělali to dobře – vytvořili netradiční reprosoustavu. Nejsilnější je asi v prostorovém zobrazení. Dynamika je skvělá, zvuk vyrovnaný. Poslech je z dlouhodobého hlediska příjemný, vůbec neunavující.

15palcové basové reproduktory jsou dostatečné k zachování proporcí zvuku a mohutné hloubky. Pokud se spřátelíme s tvarově zlomovým vzhledem ozvučnice, může to být charakteristická výzdoba našeho domova. Výrobek je sestaven z kvalitních materiálů a naštěstí jejich velikost není příliš velká. Přední a zadní čela jsou ze světlého dřeva.

93 cm výšky lze připsat mohl by ale scénu trochu prohloubit osobně mi to nevadilo. Euphoria ukazuje posílení širokopásmových reproduktorových systémů basy vhodnými pro tvrdší hudbu.
Na spodním konci není „diskotéka“, nahoře není přehnaně výšek (což je můj názor). Euphora je velmi příjemná pro dlouhodobý poslech!

více se můžete dočíst v originálu zde.

Přihlaste se

Odběr novinek

Dáme vám vědět o naší účasti na výstavách, o nových recenzích a produktech, o nových místech, kde si můžete reprosoustavy poslechnout, nebo o nových příspěvcích na našem blogu. Nebudeme vám posílat spam.