Euphoria – Stuart Smith (Hifi Pig Magazine)

„Jedná se o hezky vybalancované reproduktory, které dle mého názoru osloví mnoho lidí s širokým hudebním vkusem.“

Recenze reprosoustav Euphoria

Asi před měsícem jsme zveřejnili recenzi reprosoustav RDacoustic Evolution, kde je využívána energie zadní strany membrány reproduktoru a hornové ozvučnice. Zde máme nejnovější model české společnosti Euphoria.

Euphorie jsou zajímavě vypadající reprosoustavy, protože kombinují osmipalcový širokopásmový měnič s patnáctipalcovým portovaným basovým reproduktorem. U basov0ho reproduktoru  lze nastavit vyvážení citlivosti pomocí přepínačů na zadním zlaceném panelu. Reprosoustavy tedy můžete přizpůsobit svému místu a vašim preferencím. V zásadě se jedná o design s dělenou ozvučnicí, kde každý reproduktor má vlastní ozvučnici.

Závěr

Reprosoustavy Euphoria zabírají tam, kde skončily větší a dražší reproduktory Evolution, a podle mého názoru jsou všestranější, tj. jdou níže. Přizpůsobení výhybkou a provedení je bezvadné a moje jediná kritika v tomto ohledu je, že nejsou o něco vyšší, což by přineslo širokopásmový měnič do výšky uší.

I když vlastním Avantgarde Duos, Euphorie jsem si užíval, jsou to skvělé reprosoustavy, i když jen proto, že jsou všestrannější a dobře se vyrovnávají se vším, co na nich pustíte.

NA PRVNÍ POHLED

Kvalita sestavení: Opravdu velmi dobrá, i když pro některé bude estetika reproduktorů náročná

Kvalita zvuku: Přítomné nižší oktávy z nich dělají dobrý kompromis. Měnič s plným rozsahem pod úrovní uší vytváří detailní stereofonní obraz.

Hodnota za peníze: Nejedná se o impulzní nákup a musíte si je před nákupem vyslechnout, protože nejsou levné

Pro: Přínos kvalitního širokopásmového měniče, s více basy a dokáže se vyrovnat se složitějším nahrávkám. Velmi poutavé!

Nevýhody: Může se trochu rozplývat při opravdu vysoké hlasitosti s obtížnými nahrávkami.

Kompletní recenze v angličtině je k přečtení zde.

Přihlaste se

Odběr novinek

Dáme vám vědět o naší účasti na výstavách, o nových recenzích a produktech, o nových místech, kde si můžete reprosoustavy poslechnout, nebo o nových příspěvcích na našem blogu. Nebudeme vám posílat spam.