Příběh vzniku poslechové místnosti 3: QRD67H – hybridní difuzor

Dokončili jsme třetí krok ke vzniku špičkového poslechového prostoru. Téměř přes celý strop se rozkládá hybridní akustický difuzor. Snažím se ho vyfotit, ale ani širokoúhlým 10mm objektivem ho nezaberu celý.

Poslechová místnost

konečně vidíme, jak se naše představy zhmotňují. Stropu dominuje kvadratický difuzor a my vnímáme, jak se akustika krok po kroku mění. Nezabydlená a právě vznikající poslechová místnost začíná dostávat reálné kontury našeho předsevzetí.

QRD67H – hybridní akustický difuzor

Rozptyluje nežádoucí akustické odrazy a zároveň nepohltí akustickou energii uvnitř prostoru. Zvukový vjem z poslechu hudby má větší prostorovost a otevřenost.

Rozměry:   6,7 x 4,5 m
Počet segmentů: 3015
Velikost segmentu: 10 x 10 cm

Po vnějším obvodu stropního difuzoru je LED osvětlení, které je rozděleno na dvě sekce. 

Na celou plochu čelních stěn poslechového studia bude umístěn hybridní difuzor, který právě vyrábíme. Jeho detail je níže. Na segmentech z akustického molitanu je nalepena dýha z pravého dubového dřeva, ošetřená přírodním olejem.


S přihlédnutím k akustickým parametrům jsme zvolili koberec vysoké jakosti s vysokým vlasem. Je vyrobený z polypropylenových vláken s výškou vlasu 11 mm. 

V příštím článku přineseme ucelená akustická měření mezi jednotlivými kroky akustických úprav, včetně subjektivního hodnocení zvuku. Máte se na co těšit!

Zajímá vás pokračování, nebo rovnou výsledek naší práce? Navštivte naše referenční poslechové studio a vnímejte radost z hudby naplno.

Přihlaste se

Odběr novinek

Dáme vám vědět o naší účasti na výstavách, o nových recenzích a produktech, o nových místech, kde si můžete reprosoustavy poslechnout, nebo o nových příspěvcích na našem blogu. Nebudeme vám posílat spam.